Möt en automationstekniker


Björn Wilhelmsson är konsult inom fastighetsautomation på företaget Keylogic och jobbar som projektledare med ansvar för ombyggnationer och nyinstallationer av fastighetsautomationslösningar på Volvo Cars i Torslanda.

Björns arbete är varierande och kan innebära allt från att han står och kopplar i ett apparatskåp till att han sitter i möten med kunder, tekniker och programmerare. Vanligast är att Björn jobbar med konstruktion och programmering och leder arbetet på plats genom att se till att underentreprenörer och tekniker har den information och det material de behöver.

- Det mest stimulerande med mitt arbete som automationstekniker är omväxlingen, berättar Björn. Både i arbetsuppgifter och i storlek på projekten. Att jag dessutom har förmånen att arbeta med enormt duktiga medarbetare gör att jag både utmanas och lär mig mycket varje dag. Just att utvecklas är väldigt viktigt för mig.

Björn har läst automatiserad produktion hos oss, en utbildning som han beskriver som ”kompetent, spännande och utmanande”.

- Utbildningen har gett mig kunskaper i programmering och mycket teoretiskt och praktisk erfarenhet inom el och mekanik, säger Björn.

Främsta skälet till att Björn vill rekommendera Göteborgs Tekniska College till andra är att lärarna är oerhört kompetenta och själva har jobbat i branschen, vilket gör att de kan ge exempel på verkliga tillämpningar och komma med förslag på hur man löser automationstekniska problem på olika fabriker. 

Läs mer om utbildningen.