Skip to content

Världen förändras och vi med den. Bäst rustad inför framtiden är den som snabbt kan ställa om, är redo att lära sig nytt och som analyserar det man redan vet.

Oavsett var du befinner dig idag får du en bättre plattform inför framtiden här på Göteborgs Tekniska College. Bakom oss står Volvo Group, Volvo Cars och Göteborgs Stad ständigt uppdaterade om vart samhälle, industri och affärsliv är på väg.

Vi erbjuder industriella tekniska utbildningar anpassade efter marknadens behov. Våra lärcenter ligger centralt i Göteborg på pulserande Lindholmen och mitt i verksamheten på Volvo Torslanda. Hit kommer våra pedagoger för att hjälpa människor och företag att växa. Och det är här du får möjlighet att förbättra ditt eget utgångsläge: Inför framtiden och för dig själv.

×

Vill du gå en utbildning designad av arbetslivet?

Vill du gå en yrkeshögskoleutbildning som ökar dina chanser att få ett visst jobb? Har du redan en gymnasieexamen eller motsvarande? Vill du bredda din kompetens och stärka din anställning? Kombinerar du gärna studier med arbete? Då får du inte missa våra populära YH-utbildningar!

En förutsättning för att man ska få starta en viss YH-utbildning är att det finns en uttalad efterfrågan på kompetens inom just den branschen. Med andra ord; om du är mån om att gå en utbildning där chansen att få jobb efter avslutad examen är stor, då ska du överväga en av våra yrkeshögskoleutbildningar.

×

Redo för ditt nästa steg?

Är du sugen att lära dig något nytt? Vill du vässa ditt cv med en utbildning som efterfrågas på arbetsmarknaden? Föredrar du att varva teori med praktik? Då ska du kika närmare på våra yrkesvuxenutbildningar som ges på gymnasial nivå.

Som student på en yrkesvuxenutbildning kan du vara säker på att du går en utbildning som är efterfrågad av företag inom industribranschen.

×

Behöver du medarbetare med ny kompetens?

Har utvecklingen i din bransch sprungit iväg utan att personalen har hunnit ställa om? Ser ni ett behov av flera och anpassade utbildningsformer? Är det dags att växla upp samarbetsförmågan inom företaget? Vi kan utifrån ert företags unika behov dels skräddarsy helt nya och dels erbjuda befintliga företagsutbildningar.

Vi på Göteborgs Tekniska College har lång och bred erfarenhet av företagsutbildningar anpassade för främst industrin. Vi utgår från var företaget står idag och vilka framtida behov som man identifierar. Detta kan antingen resultera i en skräddarsydd utbildning unik för ert företag eller någon av de trettiotalet utbildningar som redan finns i vår ständigt växande utbildningsportfölj.

×

Söker du en gymna­si­e­ut­bildning med extra allt?

Vet du redan att du vill läsa teknik, industri, naturvetenskap och matematik? Vill du gå en gymnasieskola med nära och tydlig koppling till arbetsliv? Ser du redan fram emot sommarjobb och praktik?

Göteborgsregionens Tekniska Gymnasium, GTG, erbjuder utbildning på hög nivå med engagerade och inspirerande lärare. Vi vet hur avgörande gymnasieåren är för den enskilda studenten och vi är redo att göra allt för att åren här ska bli en riktigt bra och stabil plattform för det fortsatta livet.

Våra deltagare får också fördel av vårt nära samarbete med näringslivet: Här ingår praktik på spännande göteborgsföretag och chans till sommarjobb.

Vad händer?

Aktiviteter

Aktuellt

 • Vi utvecklar och utvecklas inom projekt & utveckling

  Mycket spännande händer inom vårt verksamhetsområde projekt och utveckling, arbetsgruppen fått två nya medarbetare samt en (inte helt) ny verksamhetsledare i Johannes Persson. Det finns flera nya spännande projekt på gång för vårt växande verksamhetsområde.

  Läs mer
 • 93 miljoner satsas på industriutveckling och Industry in West

  Vi är mycket glada och stolta att kunna berätta att vårt samverkansprojekt Industri in West har fått finansiering och därmed kickar igång redan 1 september. I projektet samverkar IUC nätverket och tillsammans gör vi projektets aktiviteter tillgängliga för små och medelstora industriföretag i hela Västsverige.

  Läs mer
 • Vi söker utbildare inom automation

  Vi letar efter dig som gillar människor och teknik! Svensk industri står inför stora utmaningar och behöver utbildad personal för att nå en högre grad av digitaliserad, automatiserad och hållbar produktion. Det är dessa personer vi på Göteborgs Tekniska College utbildar och nu söker vi dig som vill dela med dig av din kunskap inom automation - både till ungdomar, vuxna och företag. Framtiden är automatiserad, var med oss och utbilda framtiden!

  Läs mer
 • Fyra nya korta YH-utbildningar beviljade

  I veckan fick vi reda på att vi fått fyra nya korta utbildningar beviljade av Myndigheten för yrkeshögskolan. Fokus på dessa utbildningarna är att kompetensutveckla för det nya förutsättningarna inom fordonsbranschen och utmaningarna mekaniker och tekniker möter med dagens el- & hybridfordon.

  Läs mer

Yrkeshögskola

Företagsutbildningar