Skip to content

Material ConneXion i Skövde

Datum: 21 oktTid: 12.00-14.00Plats: Skövde

Torsdag 21 oktober klockan 13 – 15 besöker vi Material ConneXion i Skövde, ett av åtta materi­al­bib­liotek i världen. Häng med och upplev tusentals innovativa material på riktigt! 

Tusentals innovativa material i dina händer

Tekniska data i all ära, men vissa saker får man inte ut ur en tabell. Att få känna på och uppleva materialen på riktigt är något helt annat och väcker inspirationen mer än vad några siffror kan göra. Materialbiblioteket i Skövde har cirka 1600 material uppställda i sina hyllor och ytterligare material kan plockas fram ur lagret. Varje månad kommer en ny låda med de senaste materialen som tillkommit till den ständigt växande databasen. I materialbiblioteketer finns temahyllor för bland annat 3D-printmaterial, återvunna och upcyclade material, förpackning, elektronik och smarta textiler. Dessutom finns mängder av material inom sport och outdoor, inredning och bygg. Oavsett vilken bransch du är finns något som är av intresse för dig!

Begränsat antal platser

Studie­be­söket är främst en fördjupad träff för dig som deltog på vår digitala föreläsning om materi­al­driven design i våras.

Aktiviteten erbjuds alla som är intres­serade men våra partners har förtur. Antalet platser är begränsat till 30 stycken.

Vad vill du veta mer om?

Som deltagare i studie­be­söket har du möjlighet att komma med input om vad just ditt företag vill veta mer om gällande materi­al­design. Exempelvis finns det alternativa material till plaster med glasfiber eller fossila material? Du fyller i din fråge­ställning i anmälan!

Vägbe­skrivning

Du ansvarar för att ta dig till Material ConneXion på egen hand. Kommer du med tåg är det en kort promenad från stationen till Kavel­bro­vägen 2B i Skövde.

58.38769467285319
13.85202008465645
Material ConneXion
Material ConneXion

Ett av åtta materi­al­bib­liotek i världen

Materi­al­bib­li­o­teket i Skövde är i ett av åtta materi­al­bib­liotek i världen. Övriga finns i städerna New York | High Point | Bangkok | Bilbao | Daegu | Milano | Tokyo.

Mer information

Projektet Datemats

Tack vare Material ConneXion finns också möjlighet för företag som verkligen brinner för frågor om EMT (Emerging Materials and Techno­logies) att genom forsk­nings­pro­jektet Datemats få tillgång till forsk­nings­re­sultat och kontakt med studenter som utforskar och testar nya innovativa material.

Mer information

21/10: Material ConneXion

Som deltagare i studie­be­söket har du möjlighet att komma med input om vad just ditt företag vill veta mer om i ämnet.

Kontakta Noomi Bergström för mer information

Foto av Noomi Bergström

← Till startsidan

Anmäl dig

Som deltagare i studie­be­söket har du möjlighet att komma med input om vad just ditt företag vill veta mer om i ämnet.