Materialval och återanvändning i 3D-printning
Skulle additiv tillverkning, 3D-printning, kunna förändra ditt sätt att göra affärer? Genom att möta individuella kundbehov med produktion av skräddarsydda komponenter, och tillverka produkter med funktioner och utformning som tidigare varit omöjliga, erbjuder denna teknik unika möjligheter.
Frukostseminarium som inspirerar
Välkommen till en serie av frukostseminarier inom additiv tillverkning, med fokus på hur små och medelstora företag använder tekniken som en möjliggörare inom produktutveckling och produktion.
Under detta seminarium kommer vi att utforska materialval för 3D-printning och hur cirkulerade eller andra oväntade material kan användas för att öka vårt resursutnyttjande och värna vår miljö.
Seminaret innefattar 3 delar:
- Kort introduktion om 3D printning och vad projektet 3D action 2.0 erbjuder
- Johan Brekke, Circlab, Om belönad 3D-printad design i återvunna material
- Jan Johansson, Applikationscenter för additiv tillverkning, RISE, guidar kring materialval för 3D printning i plast och möjligheterna att använda cirkulerat material.
Med den nya kunskap du får från detta seminarium hoppas vi inspirera dig i ditt arbete med koncept- och produktutveckling, och ge dig insikter om hur du kan nyttja material på ett helt nytt sätt med 3D-printning..
Praktisk information och anmälan
Eventet är helt kostnadsfritt och görs i regi av RISE.
Tillgängliga platser: 1000
Sist anmälningsdag är 6 februari.
Aktörer bakom 3D-Action 2.0
Insiktsseminariet hålls som en del av 3D-Action 2.0. Projektet drivs av RISE, Chalmers, IUC Väst, IUC Sjuhärad, IDC Sweden AB, och oss på Göteborgs Tekniska College med stöd av Västra Götalandsregionen och Europeiska regionala utvecklingsfonden.
Kontakta Johan Löfgren för mer information
- Namn: Johan Löfgren
Titel:Industriutvecklare - E-post: johan.lofgren@gtc.com
- Telefon: 0708-58 19 92