Skip to content

Materialval och återanvändning i 3D-printning

Tid: 08:30-10:00 Plats: Digitalt via Teams

Skulle additiv tillverkning, 3D-printning, kunna förändra ditt sätt att göra affärer? Genom att möta indivi­duella kundbehov med produktion av skräddar­sydda komponenter, och tillverka produkter med funktioner och utformning som tidigare varit omöjliga, erbjuder denna teknik unika möjligheter.

Frukost­se­mi­narium som inspirerar

Välkommen till en serie av frukost­se­mi­narier inom additiv tillverkning, med fokus på hur små och medelstora företag använder tekniken som en möjlig­görare inom produkt­ut­veckling och produktion.

Under detta seminarium kommer vi att utforska materialval för 3D-printning och hur cirkulerade eller andra oväntade material kan användas för att öka vårt resurs­ut­nytt­jande och värna vår miljö.

Seminaret innefattar 3 delar:

  • Kort intro­duktion om 3D printning och vad projektet 3D action 2.0 erbjuder
  • Johan Brekke, Circlab, Om belönad 3D-printad design i återvunna material 
  • Jan Johansson, Appli­ka­tions­center för additiv tillverkning, RISE, guidar kring materialval för 3D printning i plast och möjlig­heterna att använda cirkulerat material. 
     

Med den nya kunskap du får från detta seminarium hoppas vi inspirera dig i ditt arbete med koncept- och produkt­ut­veckling, och ge dig insikter om hur du kan nyttja material på ett helt nytt sätt med 3D-printning..

Praktisk information och anmälan

Eventet är helt kostnads­fritt och görs i regi av RISE
Tillgängliga platser: 1000
Sist anmäl­ningsdag är 6 februari.

Läs mer och anmäl dig här 

Aktörer bakom 3D-Action 2.0

Insikts­se­mi­nariet hålls som en del av 3D-Action 2.0. Projektet drivs av RISE, Chalmers, IUC Väst, IUC Sjuhärad, IDC Sweden AB, och oss på Göteborgs Tekniska College med stöd av Västra Götalands­re­gionen och Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Kontakta Johan Löfgren för mer information

Foto av Johan Löfgren

← Till startsidan