3D-printing – Nästa generations produkter och produktionslösningar
Vill du lära dig mer om additiv tillverkning och vilka möjligheter som finns? Välkommen på teknikworkshop!
Enkla lösningar gjort enkelt med 3D-printing
Industriell additiv tillverkning är en verklighet i allt fler företag, från enkla plastleksaker till komplexa flygplanskomponenter i superlegeringar. För att dra nytta av additiv tillverkning behövs förståelse för möjligheterna. Vad kan vårt företag erbjuda våra kunder tack vare additiv tillverkning? Hur kan additiv tillverkning stötta vår egen verksamhetsutveckling? Välkommen till en teknikworkshop via Produktion2030.
För att utnyttja additivteknikens potential måste hänsyn tas till hela värdekedjan, inte minst design, simulering och efterbearbetning. Vi ger er glimtar om nuläget och möjligheter med additiv tillverkning och om testbäddarna vid RISE för additiv tillverkning i olika material. Vi orienterar er om pågående satsningar för ökad industriell additiv tillverkning och möjligheterna att använda testbäddar med utrustning och expertis för additiv tillverkning, nu och i framtiden.
Denna Teknikworkshop utgår från Produktion 2030 och projekten DiLAM, DiSAM och 3D Action som RISE driver.
För vem?
Den här teknikworkshoppen riktar sig till dig som vill veta mer om additiv tillverkning och hur ditt företag kan börja eller fortsätta resan. Du får ökad förståelse och få ta del av företags erfarenheter och exempel.
Medverkande
Urban Thuresson, projektledare och industricoach, RISE och Magnus Axelsson innovationsutvecklare, RISE.
Praktisk information och anmälan
Workshoppen hålls digitalt och är helt gratis. Länken skickas ut innan workshoppen till anmälda.
Teknikworkshop ♥ Produktion2030
Teknikworkshoppar (TWS) ger möjlighet för främst industriella små och medelstora företag (SMF) att ta del av och nyttja resultat från forskningsprojekt inom Produktion2030. Forskare från projekt och företag med specifikt intresse för projektområdet möts. Innehållet är en kombination av kunskapstillförsel från projektet, dialog och gruppdiskussioner utifrån företagens egna frågeställningar, funderingar och utmaningar som de står inför och förberett inför dagen. De ger också möjlighet för forskarna att få indata till sin forskning och idéer till nya forskningsprojekt utifrån företagens behov.
Kontakta Johannes Persson för mer information
- Namn: Johannes Persson
Titel:Verksamhetsledare projekt & utveckling - E-post: johannes.persson@gtc.com
- Telefon: 0708 - 58 19 13