Skip to content

Förutsäg slitage och försämring av maskiner med AI – Datadrivet underhåll

Tid: 09.00-12.00 Plats: Digitalt

Vill du lära dig hur man kan använda data för att förutsäga under­hålls­behov hos maskiner och andra tillgångar?

Hållbar tillverkning

Generar era maskiner data som skulle kunna användas för tillståndsbevakning? Är ni osäkra på vad alla dessa data kan användas till och hur de kan skapa värde? Vi går igenom konkreta exempel på hur datadrivet underhåll kan gå till, så att ni kan ta nästa steg inom er organisation.

Allt eftersom digitala tekniker och datainsamling blir vanligare i fabriker, ökar även värdet av att nyttja data och använda dem för effektivare beslutsfattning.

En lovande teknologi och en viktig komponent i Industri 4.0 är prediktivt underhåll – en kombination av data, AI och smart underhåll. På denna teknikworkshop får ni lära er om olika datadrivna metoder inom underhåll, hur man kan börja jobba med datadrivet underhåll – tillståndsbaserat och prediktivt underhåll. Insikter från projekten D3H, DFusion och ett doktorandprojekt presenteras och diskuteras. Exempel med prediktivt underhåll av elektronik, analys av störningsdata och tillståndsbaserat underhåll av kompoundering (blandning och preparering av plastmaterial) visas.

Denna teknikworkshop ger insikter från projekten D3H, DFusion
I projektet samverkar Chalmers, RISE, EyeAtProduction, Good Solution Sweden, IFM Electronics, Nolato Gota, Qestio, Nord-Lock, Nexans Sweden

För vem?

Teknikworks­hoppen riktar sig till er som arbetar på tillver­kande företag och är intres­serade av ständig förbättring, analys av data, rotor­sak­sa­nalys och underhåll.

Medverkande

Forskare Wilhelm Söderkvist Vermelin, RISE och forskare Torbjörn Ylipää, Chalmers.

Praktisk information och anmälan

Workshoppen hålls digitalt och är helt gratis. Länken skickas ut innan workshoppen till anmälda. 

Anmäl dig här

Teknikworkshop ♥ Produktion2030

Teknikworks­hoppar (TWS) ger möjlighet för främst indust­riella små och medelstora företag (SMF) att ta del av och nyttja resultat från forsk­nings­projekt inom Produktion2030. Forskare från projekt och företag med specifikt intresse för projekt­om­rådet möts. Innehållet är en kombination av kunskaps­till­försel från projektet, dialog och grupp­dis­kus­sioner utifrån företagens egna fråge­ställ­ningar, funderingar och utmaningar som de står inför och förberett inför dagen. De ger också möjlighet för forskarna att få indata till sin forskning och idéer till nya forsk­nings­projekt utifrån företagens behov.

Kontakta Johannes Persson för mer information

Foto av Johannes Persson

← Till startsidan