Skip to content

Automation Expo

Är du intresserad av Tillväxt­verkets automa­tions­checkar via Robotlyftet? Eller är du bara nyfiken på vad för möjligheter det finns om automation och robot? Torsdag 7 november bjuder vi tillsammans med Robotlyftet in till Automation Expo.

Automation Expo torsdag 7 november

Målet med dagen är att öka företagens kunskaper om automationslösningar. Här får du möjlighet att träffa olika robot- eller systemintegratörer och få reda på hur du kan starta din resa. Dagen är en del av Robotlyftets erbjudande till små och medelstora företag för att främja robotisering och automation.

Dagen bjuder på möten och rundvandring

Det kommer att finnas möjlighet att träffa olika robotleverantörer men också olika systemintegratörer. Här går det att diskutera olika möjligheter för automation och digitalisering. Det kommer också finnas möjlighet att göra en rundvandring i mindre grupper i Volvo Cars karossfabrik. Vill man vara med på en rundvandring så är det viktigt att ta med sig egna skyddsskor.

Agenda

Kl 09.00 Insläpp, registrering, frukost och mingel vid expot. Det kommer att finnas kaffe/te och en fralla. Kom i tid! Eftersom expot är inne på Volvo Cars område tar det en stund med insläpp och registrering.

Kl 09.30 Välkomna och dagens agenda. Moderator är Anna Cato Moe från Göteborgs Tekniska College.

Kl 09.40 Smarta Fabriker och edig. Johan Bengtsson berättar om erfarenheter från projektet Smarta Fabriker och hur man kan lära sig mer om industriell digitalisering genom kunskapsplattformen edig.

Kl 10.00 Föreläsning Volvocars. Mikael Carlsson som är processägare Laser/KB i karossfabriken hos Volvocars delar med sig om resan när Volvo byggde TA3 (karossfabriken för 90-modellerna).

Kl 10.30 Robotlyftet med trender, möjligheter, förutsättningsstudie och beställarkompetens. Magnus Widfeldt och Bernt Henriksen berättar om Robotlyftet och hur företag med hjälp av kartläggning och analys av nuvarande produktionsprocesser och affärsmodeller kan bli bättre kravställare när det är dags att investera i en robotiserings- eller automatiseringslösning.

Robotlyftet är ett av Tillväxtverkets uppdrag inom regeringens initiativ Smart industri. Satsningen ska främja automation i Sveriges små och medelstora industriföretag och omfattar 100 miljoner kronor fram till 2021. Målet är att öka företagens kunskaper om automationslösningar och att underlätta för fler företag att våga investera i automationsteknik och robotar.

Kl 11.45 Anna Cato Moe berättar om Produktionslyftet och andra projekt GTC är med och driver. Det blir också expokavalkad där alla utställare får en minut vardera för att berätta vilka de är, vad de gör och var de står någonstans i lokalen.

Kl 12.15 Lunch

Kl 13.00-15.00 Expo och frivilligt besök i Volvo Cars karossfabrik (OBS! Medtag egna skyddsskor om du vill besöka fabriken)

Kl 15.00 Dagen avslutas

Anmälan som besökare till Automationsexpot

Johannes svarar på dina frågor!

Har du frågor är du välkommen att kontakta Johannes Persson som arbetar som coach i Robotlyftet.

Johannes Persson
Coach

johannes.​persson@​gtc.​com
0708 – 58 19 13


← Till startsidan