Skip to content

Blixtlåsets regionfinal Väst

Tisdag 9 april ställs Västsve­riges mest kreativa och innovativa gymna­si­eung­domar mot varandra i Blixtlåsets regionfinal Väst. Vår gymna­sie­skola GTG står som arrangör för tävlingen som går av stapeln på Lindholmen.

Svenska Gymnasiemästerskapet för uppfinnare

Blixtlåset är Svenska Gymnasiemästerskapet för uppfinnare och arrangeras för 18:e året i rad. Varje skola får anmäla max fem lag och max antal lag i tävlingen är 50 stycken.

- Kort och gott kan man säga att Blixtlåset är svenska gymnasiemästerskapet för uppfinnare. Tävlingen äger först rum på regional nivå för att sedan kora en vinnare i finalen som äger rum i mitten av maj på Nacka Gymnasium i Stockholm, berätta projektledare Maria Isaksson.

Varje lag består av 2-6 personer som under tävlingsdagen ska kunna presentera en modell eller prototyp. Idén bakom ska vara framsprungen ur gruppens eget arbete och ska presenteras för en jury som består av personer från både skola och näringsliv.

Minst tre lag kommer gå vidare till finalen i Stockholm och topp-3 i tävlingen kommer motta en prissumma på 3000 kr, 2000 kr respektive 1000 kr.

Vid eventuella frågor om tävlingen är du välkommen att kontakta Maria Isaksson 0708-58 19 43.


← Till startsidan