Skip to content

Sommartekniker - ett samverkansinitiativ mellan privata & offentliga aktörer

Konceptet Sommar­tek­niker är ett samver­kan­si­ni­tiativ mellan privata och offentliga aktörer och har till syfte att inspirera och väcka ungdomars intresse för utbildning och arbete inom teknik­bran­schen. 28 ungdomar i årskurs 8 fick under en vecka i juni möjlighet att arbeta som tekniker och en av dagarna spenderades hos oss i Smarta Fabriker. 

Många spännande teknikområden

Under dagen i Smarta Fabriker fick ungdomarna prova på och lära sig om olika teknik­om­råden så som VR, robotar, 3D-printning och miljösmart produktion. Dessutom fick de tillverka VR-glasögon med hjälp av en robot, montera ihop dessa för att sedan testa att vandra runt i olika fabriker i 3D

Projekt­ledare för Smarta Fabriker, Johan Bengtsson, berättar att en vanlig kommentar från ungdomarna som deltog under dagen var att det var kul och lärorikt. 

Mer läsning!

Business Region Göteborg har skrivit en text om Sommar­tek­niker väl värd att läsa. Enyoy! 

Ett samver­kan­si­ni­tiativ

Sommar­tek­niker är ett initiativ mellan; Business Region Göteborg, Chalmers Tekniska Högskola, SKF Tekniska Gymnasium, Göteborgs Stad Västra Hisingen SDF, Göteborgs Tekniska College/​Göteborgsregionens Tekniska Gymnasium, Volvo Car Corporation och Göteborgs Stad Östra Göteborg SDF.


← Till startsidan