Industritekniker — underhåll & automation

HELFART/DAGTID. Gillar du att lösa praktiska problem? Vill du ha ett omväxlande och roligt jobb? Sök vår nationella yrkesutbildning Industritekniker — underhåll och automation och bli eftertraktad på arbetsmarknaden. Utbildningen är ett år lång och teori varvas med lärande i arbete (praktik) på företag.
Antal poäng
200
Antal platser
20
Utbildningsstart
12 sep
Ansök senast
15 maj
Ansökan är öppen
Du ansöker till utbildningen via YH-antagning.se där du skapar ett konto som gör att du lätt kan följa antagningsprocessen. Har du pågående studier just nu kan du alltid komplettera med dina betyg längre fram.
Mycket goda chanser till jobb efter examen
Att arbeta som industritekniker är omväxlande och roligt och passar dig som uppskattar högt tempo, är stresstålig och gillar att lösa praktiska problem. Du arbetar både med förebyggande och avhjälpande underhåll på maskiner och mekanisk utrustning i exempelvis tillverkningsindustrin. Felsökning och reparation av maskiner ingår i jobbet.
Behovet av utbildad personal inom industrin ökar och det finns mycket goda chanser till jobb efter examen.
Programmet passar dig som…
- Gillar att lösa praktiska problem
- Är intresserad av teknik och teknikutveckling
Lärande i arbete
Redan under utbildningen får du prova på yrket. Under din LIA kommer du att vidareutveckla dina kunskaper från skolan på en arbetsplats. Här får du arbetslivserfarenhet och kontakter som mycket väl kan leda till jobb direkt efter utbildningen.
Beroende på intresse och förkunskaper matchas du via coachande samtal till en praktikplats som passar just dig. Arbetsuppgifterna varierar beroende på företag men kan exempelvis vara inom automation eller underhåll.
Kursöversikt
- El & elsäkerhet
- Industriell produktion
- Underhåll
- Automation, robot & PLC
- Industriell produktionsutrustning
- Lärande i arbete
Framtida yrkesroller
Efter utbildningen kan du söka flera olika roller inom industrin.
Industritekniker
Du arbetar både med förebyggande och avhjälpande underhåll på maskiner och mekanisk utrustning i exempelvis tillverkningsindustrin. Felsökning och reparation av maskiner ingår i jobbet.
Underhållsmekaniker
En praktisk inriktad yrkesroll mot mekanik och elteknik i exempelvis tillverkningsindustrin. En arbetar med förebyggande underhåll för att minska risken för driftstopp likväl som att lösa akuta problem som uppstår i produktion.
Automationsmekaniker
Arbetar övergripande med att installera, driftsätta, underhålla och reparera automatiserade anläggningar och maskiner.
Servicemekaniker
Arbetar med service och reparationer av olika maskiner på olika avdelningar eller hos olika kunder. Underhåll, reparationer och service av maskiner ingår i jobbet.
Processoperatör
Arbetar du att övervaka och styra olika tillverkningsprocesser och med att identifiera och lösa tekniska fel.
Utbildningsmässa 11 mars
Tisdag 11 mars klockan 11 – 18 arrangerar Studentum en kostnadsfri utbildningsmässa på Elite Park Avenue Hotel. Ta chansen att prata utbildning och kärriärmöjligheter med oss!

Informationsmöte 6 maj
Tisdag 6 maj vill vi hälsa dig som är nyfiken på oss och utbildningen Industritekniker — underhåll & automation välkommen till våra lokaler på Volvo Torslanda. En möjlighet att få fördjupad information om utbildningens kurser, träffa lärare och ta en titt i våra lokaler.
Då vi ska in på Volvos fabriksområde krävs anmälan, vilket görs via länken nedan.👇
Behörighet
Du är behörig till utbildningen om du är 20 år gammal och har godkända betyg från grundskolan eller motsvarande utbildning i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik och i minst fem andra ämnen eller har likvärdiga kunskaper.
Behörig kan du också vara genom svensk eller utländsk utbildning eller praktisk erfarenhet eller om du slutfört ett nationellt program i gymnasieskolan.
Det finns flera vägar att bli antagen till utbildningen. Kontakta oss gärna så berättar vi mer om vilka alternativ det finns för dig att läsa vår nationella yrkesutbildning.
Kontakta Helen Olofsson för mer information

- Namn: Helen Olofsson
Titel:Koordinator antagning - E-post: helen.olofsson@gtc.com
- Telefon: 0708-58 19 56
Ansökan är öppen
Du ansöker till utbildningen via YH-antagning.se där du skapar ett konto som gör att du lätt kan följa antagningsprocessen. Har du pågående studier just nu kan du alltid komplettera med dina betyg längre fram.
Om nationell yrkesutbildning
Pilotverksamheten nationell yrkesutbildning är en ny form av yrkesutbildning på gymnasial nivå för vuxna. Utbildningsformen tar sin utgångspunkt i den modell som tillämpas för yrkeshögskolan, vilket innebär att utbildningarna ska ge de studerande teoretisk förankring inom yrkesområdet i kombination med lärande i arbete.

Fler spännande utbildningar
Våra program inom yrkeshögskola och nationell yrkesutbildning.Kontakta oss för mer information

- Namn: Andrea Palmberg
Titel:Verksamhetsledare - E-post: andrea.palmberg@gtc.com
- Telefon: 0708 - 58 19 81

- Namn: Linn Ramstedt
Titel:Koordinator - E-post: linn.ramstedt@gtc.com
- Telefon: 0733-71 36 06