Skip to content

Pernilla och Tommy kombinerar arbete med studier hos oss

Det var under sommaren i fjol som Pernilla Björklund satt hemma och funderade på hur hösten skulle se ut. Likt många andra under pandemin stod hon inför en oviss framtid med permit­te­ringar. Men för en arbetsmyra som Pernilla skulle det inte gå att sitta hemma – hon behövde mer! Samtidigt, i en annan del av Sverige hade Tommy Marklund sen en tid tillbaka redan bestämt sig. Han ville satsa på en utbildning inom produk­tions­lo­gistik för att kunna utvecklas på sin arbetsplats och skickade in sin ansökan.

Fått bättre verktyg redan efter ett år

När vi fångar upp Pernilla och Tommy har de hunnit gå ett helt år på deltidsutbildningen Produktionslogistik och ser fram emot en ny termin full av spännande kurser. Pernilla hade arbetat med produktionsplanering i nästan ett år när hon sökte till utbildningen. Hon ville lära sig mer om logistik och öka sin egen kompetens inom området så det var inte helt otippat att hon hamnade hos oss på Göteborgs Tekniska College. Idag upplever Pernilla att hon redan fått bättre verktyg för att påverka produktionen och har en större förståelse för logistik än hon tidigare haft.

På frågan vad det är med yrket som lockar svarar Tommy att det bästa är att ha möjligheten att påverka och förbättra resultat. Han menar att utbildningen väckt intresse hos arbetsgivare eftersom fokus ligger på det som idag eftersöks av många företag. Pernilla instämmer i hur attraktivt produktionslogistik är och säger att hon redan lyckats använda sin utbildning till sin fördel i lönesamtal. Hon menar att hennes arbetsgivare uppskattat att hon lärt sig mer om yrket eftersom det hjälper företaget att tänka utanför gamla ramar.

Båda upplevde utbildningen som tuff i början

Men det är inte alltid så lätt att läsa på distans, något de båda håller med om. När den tidigare gruppledaren Tommy påbörjade sin utbildning var det tufft till en början. Att vidareutbilda sig i kombination med ett fulltidsarbete och en liten på väg fick Tommy att sakta ner.

Starten var riktigt tuff, men det blev bättre när jag gick ner i arbetstid.

– Tommy

Tommy berömmer skolans lärare och säger att de är både pedagogiska och under­hål­lande. Vidare poängterar han att det helt klart kräver fokus från en själv för att klara studierna.

Vissa perioder har det varit tufft och det har funnits en del utmaningar. Framför allt med matematiken som var den första kursen vi läste. Det var första gången som jag pluggade på cirka 10 år. Sedan var ekonomikursen ganska tuff också. Men jag vidhåller att när man valt det själv och är motiverad så klarar man det.

– Pernilla

Avslut­ningsvis förklarar de båda att Produk­tions­lo­gistik är en tuff utbildning och att det är krävande att kombinera heltidsjobb med studier. Och de är båda överens om att det är en kort tid av livet och att det är värt slitet i slutändan. 

Kontakta Andrea Palmberg för mer information

Foto av Andrea Palmberg

← Till nyhetsarkiv