Skip to content

Jobbsprånget via oss tog Masoud till en anställning på Borealis

Jobbsprånget är Sveriges största praktik­program för nyanlända akademiker och i våras hade vi glädjen att ha Masoud Tarar hos oss på Göteborgs Tekniska College. Det blev succé och ledde till att han idag har en anställning som under­håll­sin­genjör på Borealis i Stenungsund. 

Utbildad högskoleingenjör inom el i Pakistan

Masoud har sitt ursprung i Pakistan och är utbildad högskoleingenjör inom el. Innan han kom till Sverige arbetade han som instrumentingenjör på Pintech, ett elkraftverk i hemlandet.

I Sverige har Masoud byggt på sin utbildning med en master i Industrial Management and Innovation från Högskolan i Halmstad men även hunnit arbeta på Mc Donald’s i Mellbystrand, varit vårdbiträde i Halmstad kommun och testat på läraryrket via Jobbsprånget hos oss på Göteborgs Tekniska College.

- Under sina knappt fyra månader hos oss fick han möjlighet att dela med sig av sina tekniska kunskaper till studerande på både gymnasiet och yrkeshögskolan, berättar verksamhetsledare Magnus Hildström.

Masoud är oerhört kunnig inom sitt område och fick en anställning kopplad till sin akademiska utbildning redan innan praktikprogrammet var klart. Idag arbetar han som underhållsingenjör inom instrumentområdet på Borealis i Stenungsund. Och arbetet liknar faktiskt det han hade på Pintech - snacka om succé!

Vi på Göteborgs Tekniska College önskar Masoud lycka till i framtiden och säger stort grattis till jobbet!

Göteborgs Tekniska College och Jobbsprånget hjälpte mig komma in på den svenska arbetsmarknaden och lärde mig mer om svensk arbetskultur och arbetsmiljö. Programmet är professionellt men också en utmaning.

– Masoud Tarar

Om Jobbsprånget

Jobbsprånget är Sveriges största praktik­program för nyanlända akademiker. Sedan 2016 har programmet matchat närmare 2 200 utländska talanger med över 400 deltagande arbets­givare i behov av deras kompetens. 7 av 10 får jobb. Satsningen finansieras av den svenska regeringen och Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse.

Läs mer

Kontakta Magnus Hildström för mer information

Foto av Magnus Hildström

← Till nyhetsarkiv