Skip to content

Sjungom studentens lyckliga dar

Fredag 9 juni är det dags för våra fantastiska elever på vår gymna­sie­skola GTG att ta examen efter tre års studier på skolan. Examensce­remoni och utspring äger rum på Volvo Trucks Experience Center. 

En dag med pompa och ståt

För deltagarna startar festligheterna redan klockan 8 på vårt lärcenter på Volvo Torslanda med fotografering samt frukost och underhållning. Strax innan klockan 11 åker de vidare till Volvo Trucks Experience Center där den mer högtidliga delen äger rum. Tal kommer att hållas, stipendier och betyg delas ut och dessutom bjuds det på skönsång. Inbjudna gäster, personal och studenter äter därefter en gemensam lunch innan det är dags för utspring till familj och vänner cirka klockan 13.30. Förhoppningsvis med solen i ögonen!

Det mesta är ännu ogjort, underbara framtid! avslutade Ingvar Kamprad sin bok En möbelhandlares testamente. Underbara framtid kan man verkligen känna när man ser våra studenter på GTG. Det känns tryggt att så fantastiskt duktiga ungdomar ska ta hand om vår framtid.

– Lena Hammersberg, biträdande rektor

151 ungdomar tar examen från två olika program

I år tar 151 ungdomar examen från två olika program och sex olika klasser — alla döpta efter gamla modeller av Volvobilar. 

Studenterna i klasserna Amazon, Carioca, Duett, PV444 och Sport har alla gått vårt teknik­program och läst en av fördjup­ningarna automation, design och produkt­ut­veckling, elektronik och program­mering eller teknisk natur. Majoriteten av eleverna har dessutom inför­skaffat sig fördjupade tekniska kunskaper och läst vårt utökade program — vilket även ger dem en gymnasieingenjörsexamen. 

I klass P1800 har studenterna läst vårt industri­tek­niska program och fördjupat sig inom automation eller elmekanik och de är nu redo att anta nya spännande utmaningar inom industrin. 

Unikt samarbete ger flest möjligheter

Göteborgs Tekniska College och GTG ägs av Volvo Cars och Volvo Group tillsammans med Göteborgs Stad. Våra utbildningar har tyngdpunkt på teknik, industri, matematik och natur­ve­tenskap och är framtagna i samarbete med ägarbolagen.

Läs mer om GTG

Kontakta Lena Hammersberg för mer information

Foto av Lena Hammersberg

← Till nyhetsarkiv