Skip to content

Sjungom studentens lyckliga dar

Fredag 10 juni är det dags för våra fantastiska elever på vår gymna­sie­skola GTG att ta examen efter tre års studier på skolan. Examensce­remoni och utspring äger rum på Volvo Trucks Experience Center. 

En dag med pompa och ståt

För deltagarna startar festligheterna redan klockan 8 på vårt lärcenter på Volvo Torslanda med fotografering samt frukost och underhållning. Strax innan klockan 11 åker de vidare till Volvo Trucks Experience Center där den mer högtidliga delen äger rum. Tal kommer att hållas, stipendier och betyg delas ut och dessutom bjuds det på skönsång. Inbjudna gäster, personal och studenter äter därefter en gemensam lunch innan det är dags för utspring till familj och vänner cirka klockan 13.30. Förhoppningsvis med solen i ögonen!

Det mesta är ännu ogjort, underbara framtid! avslutade Ingvar Kamprad sin bok En möbelhandlares testamente. Underbara framtid kan man verkligen känna när man ser våra studenter på GTG. Det känns tryggt att så fantastiskt duktiga ungdomar ska ta hand om vår framtid.

– Lena Hammersberg, biträdande rektor

141 ungdomar tar examen från tre olika program

I år tar 141 ungdomar examen från tre olika program och sex olika klasser — alla döpta efter Sarturnus månar. 

Studenterna i klasserna Dione, Japetus, Rhea och Tethys har alla gått vårt teknik­program och läst en av fördjup­ningarna design och produkt­ut­veckling, elektronik och program­mering eller automation. Majoriteten av eleverna har dessutom inför­skaffat sig fördjupade tekniska kunskaper och läst vårt utökade program — vilket även ger dem en gymnasieingenjörsexamen. 

I klass Mimas har studenterna läst vårt industri­tek­niska program och fördjupat sig inom automation eller elmekanik och de är nu redo att anta nya spännande utmaningar inom industrin. 

Enceladus är sista klassen som tar examen från vårt ekono­mi­program och där alla studenter har fått med sig kunskaper inom både ekonomi och teknik. Ovärderliga sådana!

Unikt samarbete ger flest möjligheter

Göteborgs Tekniska College och GTG ägs av Volvo Cars och Volvo Group tillsammans med Göteborgs Stad. Våra utbildningar har tyngdpunkt på teknik, industri, matematik och natur­ve­tenskap och är framtagna i samarbete med ägarbolagen.

Läs mer om GTG

Kontakta Lena Hammersberg för mer information

Foto av Lena Hammersberg

← Till nyhetsarkiv