Skip to content

Sommartekniker

För andra året i rad har vi tillsammans med flera partners erbjudit 24 elever i årskurs 8 från Biskops­gården, Bergsjön och Tynnered möjlighet att utforska teknik- och fordons­sektorn genom konceptet Sommartekniker. 

En halvdag hos oss

Vi har haft förmånen att under en halvdag ha ungdomarna hos oss i våra lokaler på Volvo Torslanda. Där fick gruppen bland annat höra repre­sen­tanter från Volvo Cars berätta om utmaningar och förut­sätt­ningar för bilnyckeln men även hör om framtidens system samt se demon­stra­tioner av systemet. Vidare fick de laborera i elektronik, äta glass och snacka gymnasieutbildning.

Deltagarna har under veckan fått insyn i hela värdekedjan, från design och konstruktion till produktion, efter­marknad och reparation. De har besökt både Volvo Cars, Volvo Lastvagnar i Tuve och Saab. 

Vi hör regelbundet från skolor och föräldrar om vikten av att elever får se yrken och får drömmar om framtiden. Därför är det väldigt kul att vi på kan vara en del av Volvos engagemang i Handslag Biskopsgården, där målet är just att stärka möjligheterna för fler att klara skolan och till sist få sitt första arbete

– David Olsson, projektledare

Ett samver­kan­si­ni­tiativ

Sommar­tek­niker är ett initiativ mellan Business Region Göteborg, Volvo Cars, Volvo­kon­cernen, Saab, Motor­bran­schens Tekniska Gymnasium (MTG) och vår gymna­sie­skola Göteborgs­re­gi­onens Tekniska Gymnasium (GTG).

Initiativet är en del av Handslag för framtiden”, ett samarbete mellan närings­livet, Framti­den­kon­cernen och Business Region Göteborg. Målet med Handslaget är ett Göteborg utan särskilt utsatta områden.

Kontakta David Olsson för mer information

Foto av David Olsson

← Till nyhetsarkiv