Skip to content

Vi visar vägen för utbildning i hållbarhet

GTG medverkar i VGR:s klimatlyft för innovativa idéer för att motverka klimat­krisen. Att jobba på det här sättet har gett oss bättre kunskaper och även mer hopp om att vi faktiskt kan göra något”, säger deltagarna till Dagens Nyheter. 

Hållbarhet är centralt i allt vi gör på Göteborgs Tekniska College. Inte minst är det viktigt att kommande generationer får de innovativa verktygen som gör det möjligt för dem att vara med och arbeta för att lösa klimatkrisen. Därför har våra gymnasieungdomar deltagit i Västragötalandsregionens klimatlyft, ett program för skolor som vill utveckla undervisningen kring de globala målen med fokus på klimatfrågan. Ta del av vad de säger till Dagens Nyheter om sin syn på framtiden, det förändrade klimatet och om hur kul det kan vara att bidra med att hitta lösningar.

GTG är vår gymnasieskola

Ungdomarna i Dagens Nyheters artikel går på vår gymna­sie­skola GTG. Precis som grabbarna i artikeln beskriver, arbetar vi på GTG i projektform för att förbereda ungdomarna för arbets­livets krav. Känner du också en ung person som vill arbeta med hållbar teknik och vara med och utveckla företag och produkter som förändrar världen? Då ska du tipsa hen om GTG

Lena Hammersberg är bitr. rektor på GTG och svarar på dina frågor om vår gymnasieskola. 

Kontakta Lena Hammersberg för mer information

Foto av Lena Hammersberg

← Till nyhetsarkiv