Skip to content

Digitalisering är framtiden och det är viktigt att hänga med

Jennie Lundin hade inte planerat att börja studera men när hon läste kursö­ver­sikten på utbild­ningen Digita­li­se­rings­ledare smart industri väcktes en nyfikenhet. Hon gjorde en chansning och skickade in en ansökan. I höstas påbörjade hon sin andra yrkes­hög­sko­le­ut­bildning hos oss på Göteborgs Tekniska College.

Jennies chef uppmuntrade henne till att hoppa på utbildningen

Idag arbetar Jennie som Operational Excellence Leader (OEL) på Norma Group i Anderstorp. Rollen innebär att hon ansvarar för att leda, främja och utbilda i företagets Lean-förbättringsarbete. Innan dess arbetade hon som produktionstekniker på företaget, vilket var den yrkesroll hennes första utbildning hos oss ledde till.

- Jag fick upp ögonen för produktionsteknik när jag jobbade i en monteringsgrupp och hade ett tätt samarbete med våra produktionstekniker. Det verkade vara ett intressant och varierande jobb och jag började därför kika runt efter utbildningar. Jag hittade en passande utbildning på Göteborg Tekniska College som jag sökte och kom in på, berättar Jennie.

Jennie blev färdigutbildad produktionstekniker år 2013. Då utbildningen var på deltid kunde hon kombinera arbete med studier, vilket hon tyckte var en bra kombination och som passade henne.

- Sedan examen har jag följt Göteborgs Tekniska College på sociala medier och när utbildningen Digitaliseringsledare smart industri dök upp förra våren blev jag nyfiken, förklarar Jennie.

Hon hade inte planerat att studera men när hon läste kursöversikten på utbildningen väcktes en nyfikenhet. Hon skickade in en ansökan och blev antagen.

- När jag blev antagen var vi mitt i Corona och de flesta aktiviteter var inställda, dessutom uppmuntrade min chef mig att hoppa på utbildningen. Det var inte mycket att tveka på, säger Jennie.

Både Produktionsteknik och Digitaliseringsledare smart industri är på distans och deltid, vilket Jennie uppskattar. Att kombinera arbete och studier ger en verklighetsförankring som har lärt henne mycket i yrkesrollen men även gett bättre förståelse för studierna. Att klasskamraterna dessutom har arbetslivserfarenhet skapar väldigt bra och givande diskussioner i skolan.

Digitalisering är framtiden och det är viktigt att hänga med

I utbildningen Digitaliseringsledare smart industri lär man sig lite om mycket inom olika områden.

- Som digitaliseringsledare är det viktigt att förstå de olika områdena utan att en måste vara expert och det passar mig bra. De olika kurserna har gett mig bättre förståelse inom många olika områden och alla kurser har gett mig något, berättar Jennie.

Agil projektledning samt industriella processer och dataanalys är kurser som hon uppskattat lite extra. De har passat bra in i henens nuvarande yrkesroll och har gett henne djupare förståelse och nya idéer. Hon ser även fram emot kommande kurser i digitaliseringsstrategi samt ledarskap i förändring.

Jennie trivs bra i sin nuvarande yrkesroll och vill fortsätta utveckla det hon gör. Att kombinera Lean med produktionsteknik och även lägga till digitalisering och alternativa projektledningsmetoder ger henne en förståelse inom många områden, vilket hon tycker är både bra och intressant.

- Jag vill verkligen rekommendera människor att studera på Göteborgs Tekniska College. Genom lärare med yrkeserfarenhet har skolan en verklighetsförankring och att klasskamraterna har arbetslivserfarenhet från industrin gör mycket, avslutar Jennie.

Digita­li­se­rings­ledare smart industri

En spännande deltid­ut­bildning under två år för dig som är tekniker idag eller har arbets­livs­er­fa­renhet inom en tvärfunk­tionell roll i industrin och vill kompe­tens­ut­veckla dig inom det absolut senaste i smart industri. Utbild­ningen bedrivs till största del på distans med en fysisk träff per termin och går fint att kombinera med arbete samtidigt.

Behörighet

För att kunna antas till en utbildning på yrkes­högskolan måste du ha vissa förkun­skaper. Det kallas för behörighet. Behörig­hets­kraven till Digita­li­se­rings­ledare smart industri 200 YH-poäng är att du ska ha en gymna­si­e­examen eller motsvarande, 2 års erfarenhet från en tvärfunk­tionell roll inom industrin samt godkända betyg (eller motsvarande kunskaper) i kurserna Industri­tek­niska processer 1, Människan i industrin, Produk­tions­kunskap 1 samt Matematik 2.

Vår förut­bildning startar tisdag 22 juni

Saknar du betyg i Matematik 2? Vi erbjuder förut­bildning under sommaren och klarar du den med ett godkänt resultat kommer du att få en plats på ordinarie utbild­ning med start i september. Ta chansen!

Ansök nu — börja plugga i höst

Sena ansökningar behandlar vi i tur och ordning och ju tidigare du ansöker, desto större chans till en plats på utbildningen.

Direkt till ansökan

Kontakta oss för mer information

Foto av Andrea Palmberg
Foto av Susanne Larsson

← Till nyhetsarkiv