Volvosteget
Volvosteget
Volvosteget är en chans för arbetslösa ungdomar att få utbildning och arbetslivserfarenhet inom industrin genom ett ettårigt program som varvar teori och praktik.
Vi ansvarar för teoriveckorna i Volvosteget
Sedan starten av Volvosteget 2012 har Göteborgs Tekniska College haft en aktiv roll i att leverera utbildningsinnehållet i programmet till anläggningar på elva orter runtom i landet. Målet har varit att ge alla deltagare samma höga nivå av teoretisk kunskap och kvalitetssäkra utbildningsinslaget i hela programmet.
Volvosteget är Volvokoncernens yrkesinriktade ettåriga utbildning inom industriproduktion som riktar sig till arbetslösa unga. För att söka ska man vara 18–23 år, ha en avslutad gymnasieutbildning med godkända betyg i kärnämnena samt vara inskriven som arbetssökande på Arbetsförmedlingen. Om man blir antagen väntar en visstidsanställning hos Volvokoncernen under ett år med avtalsenlig lön.
Praktikperioder varvas med teoriveckor
Praktiken sker under handledning och är förlagd till någon av Volvokoncernens anläggningar i Sverige som tillverkar lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och drivlinor.
Efter avslutad utbildning får deltagarna ett certifikat som bevis på sin kompetens för att arbeta inom industrin.
Volvosteget är ingen garanti för fortsatt jobb inom Volvokoncernen, men utbildningen ger en stabil grund för ett framtida yrkesliv inom industrin och är en dörröppnare för jobb inom hela industrisektorn.
Tillsammans med Lernia, Consensus, Montico, Dragonskolan, Alléskolan, Rinmansgymnasiet, Arvika Näringslivscenter genomför vi utbildningen tillsammans med Volvokoncernens fabriker i Umeå, Arvika, Köping, Eskilstuna, Flen, Hallsberg, Skövde, Vara, Borås, Göteborg och Braås.